Een damwand is een sterke vorm van oeverbescherming. Het is een vorm van beschoeiing die veel toegepast wordt en in veel materialen te maken is zoals hout, beton, staal en of kunststof. MRS Waterbouw kan ieder type damwand plaatsen. De keuze is afhankelijk van wensen, locatie, constructieontwerp maar ook het budget.

Een damwand plaatsen

Precisie en vakmanschap zijn erg belangrijk voor de duurzaamheid van uw damwand. MRS Waterbouw neemt alleen genoegen met de hoogste kwaliteit in het plaatsen van damwanden. Wij plaatsen de damwand in één keer goed zodat u hiervan kunt genieten zonder zorgen of bijkomende kosten.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Houten damwand plaatsen

Houten damwand plaatsen

Een houten damwand bestaat uit planken met mes en groef, die bij het plaatsen van de damwand verticaal in de grond getrild worden. Deze wanden zijn er in verschillende houtsoorten. Van eikenhout en vurenhout tot kastanjehout en hardhout. Door verschillende houtsoorten te combineren (bijvoorbeeld vurenhout onder water en hardhout op de waterlijn en daarboven) kan MRS Waterbouw ervoor zorgen dat we een damwand plaatsen die in ieder budget past met de uitstraling die u zelf voor ogen heeft.

Stalen damwand plaatsen MRS Waterbouw

Stalen damwand plaatsen

Stalen damwanden worden in vele waterbouwkundige toepassingen gebruikt. Een stalen damwand is duurzaam en ijzersterk. Staal heeft een nog hogere sterkte dan bijvoorbeeld hout en kunststof. Hierdoor worden de grotere damwanden van staal gemaakt.

Er wordt gebruikgemaakt van speciale damwandprofielen, met een hoog oppervlaktetraagheidsmoment zodat vervormingen beperkt blijven.

Kunststof damwand plaatsen

Kunststof damwand plaatsen

Damwanden van kunststof zijn vrij licht, maar ijzersterk en duurzaam. Ze hebben veel voordelen en toepassingsmogelijkheden. Kunststof damwanden kunnen uitermate goed toegepast worden bij oeverberscherming, waterkeringen, scheidingswanden en voor dijkversterking.

Kunststof damwanden zijn van gerecycled materiaal gemaakt en hebben de verschillende voordelen zoals een lange levensduur, onderhoudsvrij, UV bestendig en bestand tegen temperatuursinvloeden.

Projecten: Damwanden

Meer weten over onze werkwijze? Wij vertellen je graag meer.

ontwerp

uitvoering

beheer&onderhoud

innovaties

MEER WETEN?
LAAT ONS U TERUG BELLEN.

VESTIGING

Schipholweg 957
2143 CE Boesingheliede
The Netherlands
+31 85 401 4115