Wat is eigenlijk een houten damwand? Een houten damwand is een grond en/of waterkerende constructie, die bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. De wand bestaat uit hardhouten planken en palen.

Een hardhouten damwand is duurzaam en heeft daardoor een lange levensduur. Daarnaast heeft het een mooie en warme uitstraling. De duurzaamheid van het hardhout wordt uitgedrukt in een zogenaamde duurzaamheidsklasse. Deze loopt van 1 t/m 5. Wij werken voor damwanden met de hoogste duurzame klasse hardhout: klasse 1. Dit kan meer dan 25 jaar meegaan.

Houten damwand plaatsen
Houten damwand laten plaatsen

Regelmatig werken wij met de H2H®Damwand, een combinatie van 2 soorten hout. De twee houtsoorten zijn door middel van een oersterke vingerlas onlosmakelijk verbonden. Deze innovatieve oplossing combineert duurzaamheid, gebruiksgemak, betaalbaarheid en ecologisch verantwoord houtgebruik.

Damwandplanken, steigerpalen en beschoeiingspalen bevinden zich voor het grootste gedeelte onder water. Omdat hout het meeste te verduren krijgt op de lucht/water-grens, zal op deze plek hout met de hoogste duurzaamheidsklasse toegepast worden, zoals tropisch hardhout of Accoya®. Door ervoor te zorgen dat het naaldhoutgedeelte en de vingerlas van het H2H®-product zich te allen tijde onder de waterlijn bevindt (15 cm), vindt er geen rottingsproces plaats.

Allround specialist voor het plaatsen van houten damwanden

In het aanbrengen en plaatsen van een houten damwand is MRS Waterbouw de specialist. MRS Waterbouw heeft een uitgebreid en flexibel machinepark voor het plaatsen van houten damwanden en de bijbehorende palen. Het machinepark bestaat uit diverse heistellingen, drukmachine/druk stelling en een grote verscheidenheid aan heiblokken en trilblokken.

Projecten: Damwanden

Meer weten over onze werkwijze? Wij vertellen je graag meer.

ontwerp

uitvoering

beheer&onderhoud

innovaties

MEER WETEN?
LAAT ONS U TERUG BELLEN.

VESTIGING

Schipholweg 957
2143 CE Boesingheliede
The Netherlands
+31 85 401 4115