MRS Waterbouw is gespecialiseerd in het aanbrengen en plaatsen van verankering. Zeker bij grondkerende- of kadeconstructies waar veel kracht op staat is extra verankering nodig. We bieden uitgebreide toepassingsmogelijkheden voor grondverankering in de civiele en maritieme industrieën. Hiervoor zijn verschillende ankersystemen mogelijk. Op basis van geotechnische informatie en de berekeningen die wij doen kunnen wij adviseren wat hiervoor de beste oplossing is.

Klapanker mechanische verankering bij houten damwand

Voor het aanbrengen en plaatsen van het klapanker, wordt het klapanker eerst gemonteerd aan de bijbehorende ankerstang. Dit geheel wordt vervolgens statisch de grond in getrild met behulp van een drijver tot de vereiste diepte.  Wanneer de juiste ankerdiepte is bereikt, wordt de drijver teruggetrokken en wordt het klapanker uitgeklapt door aan de ankerstang te trekken. Vervolgens wordt deze verankerd aan de damwand en afgespannen door de gewenste trekkracht (tot 10 ton treksterkte). Tijdens de installatie zorgt het anker voor minimale verstoring van de ondergrond.

Op de video is te zien hoe de installatie van een klapanker verloopt. Het klapanker is razendsnel, heeft (hoge productiesnelheid) en heeft weinig ruimte nodig voor plaatsing. Wanneer het anker in de grond zijn positie heeft wordt deze uitgeklapt.

Projecten: Verankering

Meer weten over onze werkwijze? Wij vertellen je graag meer.

ontwerp

uitvoering

beheer&onderhoud

innovaties

MEER WETEN?
LAAT ONS U TERUG BELLEN.

VESTIGING

Schipholweg 957
2143 CE Boesingheliede
The Netherlands
+31 85 401 4115