Wat is eigenlijk een kunststof damwand? Een kunststof damwand is een grond en/of waterkerende constructie, die bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. De wand bestaat uit kunststof schermen.

Kunststof damwanden zijn slimme en kostenefficiënte maatwerk oplossingen voor de bescherming van oevers en dijken. Het duurzame, millieuverantwoorde karakter in combinatie met een bewezen lange levensduur van minimaal 60 jaar, maakt dat kunststof damwanden veelvuldig worden toegepast.

Kunststof damwand plaatsen de Krijgsman

Regelmatig werken wij met Prolock, een innovatieve grond- en waterkeringsysteem van Profextru. Met gerecycled kunststof als bron voor kunststof damwanden en filterschermen in de types Sigma, Omega en Delta.

Veelal wordt een combinatie gebruikt van kunststof schermen en houten palen. De schermen keren de grond terwijl de palen extra sterkte geven aan de totale constructie. De houten palen staan onder de waterspiegel waardoor ze niet gevoelig zijn voor rotten.

Voor een mooie warme uitstraling timmeren we de kunststof damwanden in veel gevallen af met hardhout.

Kunststof damwanden zijn van gerecycled materiaal gemaakt en hebben de volgende voordelen:

  • UV bestendig
  • Bestand tegen temperatuursinvloeden
  • Duurzaam
  • Lange levensduur
  • Milieubewust
  • Onderhoudsvrij
  • Licht in gewicht – daardoor lage transportkosten
  • Emissievrij
Kunststof damwand plaatsen de Krijgsman

Allround specialist voor het plaatsen van kunststof damwanden

Voor het aanbrengen en plaatsen van kunststof damwanden is MRS Waterbouw de specialist. MRS Waterbouw heeft een uitgebreid en flexibel machinepark voor het plaatsen van van kunststof damwanden. Het machinepark bestaat uit diverse heistellingen, drukmachine/druk stelling en een grote verscheidenheid aan heiblokken en trilblokken.

Projecten: Damwanden

Meer weten over onze werkwijze? Wij vertellen je graag meer.

ontwerp

uitvoering

beheer&onderhoud

innovaties

MEER WETEN?
LAAT ONS U TERUG BELLEN.

VESTIGING

Schipholweg 957
2143 CE Boesingheliede
The Netherlands
+31 85 401 4115